nedelja, 29. maj 2011

Kvačkanka - nadaljevanje

No, pa je tu že moja druga kvačkanka. Ves teden so me tako srbeli prsti, ker mi je končno uspelo tisto za kar sem se trudila skoraj leto dni. Kvačka je ostala na mizi, perle so vedno pri roki in počasi je nastala še ena. Pravzaprav kompletek, ogrlica, zapestnica in prstan. Tokrat sem izbrala perle v beli barvi (z nežnim odsevom) in baby modri, oboje 2,6 mm. To pomeni, da je ogrlica tanjša od prve. Kako mi je uspelo, pa boste povedale same.
Kompletek ogrlica, zapestnica in prstan
Pletena zapestnica
Jaz pa medtem že razmišljam kakšne barve bo naslednja.

četrtek, 26. maj 2011

Kvačkanka - končno

Po mesecih truda, mi je končno uspelo narediti svojo prvo kvačkanko. Ker sem šele v obdobju uvajanja, je prva bolj "težka" (beri debela). Uporabila sem male zlato rumene perlice 3,5 cm in jih nizala 5 v vrsto. Zelo sem vesela, da mi je končno uspelo, tako da se lahko počasi lotim tanjših in tistih z vzorci.

sreda, 18. maj 2011

Voščilnica knjigica za moške

Danes bom bolj kratka. Zadnji teden mi nekaj nagaja zdravje, pa tudi ustvarjalna energija je skoraj usahnila. Očitno sem tudi jaz potrebna kakšnega postenja, da si očistim telo in naberem nove energije. Torej, čez vikend sem naredila še dve voščilnici knjigici, ki sta bili tokrat namenjeni moškim.
Prvo sem izdelala v črno rjavi varianti, naslovnico pa je krasil odtis motorja. Prejemnik je namreč ljubitelj motorjev.


Druga je v modri barvi. Drugi prejemnik je ljubitelj avtomobilov. Zato sem uporabila odtis slavnega Hrošča.


ponedeljek, 9. maj 2011

Voščilnica knjigica za najstnika

Pa sem spet pri knjigicah. Tokrat sem naredila voščilnico za najstnika za njegov 17. rojstni dan. Osnova je modra barva, mogoče malo tudi zaradi samega motiva na knjigici. Izbrala sem odtis štampiljke LOTV "Follow your dreams". Naslov se mi zdi ravno pravšnji za odraščajočega fanta. Motiv je pobarvan s Copici. Seveda ni šlo brez uporabe Spellbinders Nestabilities Oval Large in Scalloped. Podlaga pa je relief mehurčkov od Cuttlebug-u. Ker fantje niso ravno navdušeni nad rožicami, sem v spodnja vogala prišila dva gumba in vmes vtaknila svilen trakec. Zgornji del pa krasijo samolepljive nalepke v vzorcu čipk.

Notranjost je preprosta. Uporabila sem štanco Marthe Stewart - Doily Lace. V notranjosti škatlice je odtis pisave (ki ni ravno posrečen). Na drugi strani pa je prostor za posvetilo. Naročnici je voščilnica knjigica zelo všeč, upam, da bo tudi prejemniku.




Voščilnico prijavljam na 29. izziv Craftalnice, ki tokrat narekuje voščilnico z več pregibi.

ponedeljek, 2. maj 2011

Whiff of Joy - Challenge #103

Danes vam predstavljam voščilnico, ki sem jo naredila za izziv Whiff of Joy. Odtis štampiljke je moja zadnja pridobitev, pobarvan s Copici. Barva, ki jo ljubim - različni odtenki vijolične. Za podlago sem uporabila papir Daisy & Dandelion, papirčke izpod Big Shot-a, bel mrežnat trak in Spellbinders Nestabilities Oval Scalloped. Odtis Whiff of Joy sem izrezala in prilepila s 3D kvadratki.
Voščilnico prijavljam na dva izziva, in sicer:
Whiff of Joy - Challenge #103 (Jane's Sketch)
Cute Card Thursday - Challenge 162 - Sketch
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...