četrtek, 25. november 2010

Srečanje v Prečni

V soboto 20.11.2010 sem šla prvič na srečanje ustvarjalk, ki je bilo tokrat v Prečni (na Dolenjskem). Moram reči, da sem bila prijetno presenečena in da je srečanje izpolnilo moja pričakovanja. Otočanke ste res prisrčna in prijazna bitja, tako da sem se v vaši bližini dobro počutila. Hvala organizatorkama, Nanci in Iris za tako dobro organizacijo. Jota mi je dobro sedla, glede na to, da tisti dan nisem kuhala kosila, ker so vsi moji jedli drugje. Bilo je tudi ogromno raznovrstnega domačega peciva, in še bi lahko naštevala.

Na razstavnem prostoru so otočanke razstavile svoje izdelke - novoletne voščilnice, nakit, čipke, vezenje, kvačkanje, šivani izdelki...dišalo je po sivki. Res prekrasno.

Kot se spodobi, smo udeleženke pripravile skromna darilca za organizatorki, da smo se jima vsaj tako lahko oddolžile za prijetno popoldne. Jaz sem pripravila nekaj ustvarjalnega materiala in priložila odlitek angelčka in smeškota. Vse sem lično zavila v škatlice, ki sem jih sama izdelala (s pomočjo Ultimate Pro). Uporabila sem pisan šeleshamer iz Levčka ter zavezala z darilnim trakom. Za robove sem uporabila štanco Marthe Stewart.
Potem je bil tu še podaritveni prostor - podarjale smo voščilnice za krajevni Rdeči križ iz Prečne in Žabje vasi za novoletno obdarovanje starostnikov. Pa seveda ni smel manjkati "maček v žaklju". Tokrat so bili to obeski.

Ker je bilo tokrat na srečanju kar nekaj novincev (med drugim tudi jaz!), je prvi del srečanja minil bolj v znamenju opazovanja, spoznavanja, pogovorov... Nato pa so se začele predstavitve:
  • klekljanje,
  • izdelava novoletnih voščilnic,
  • fimo delavnica,
  • štrikanje,
  • štancanje
in še bi lahko naštevala. Menjavali so se odtiski štampiljk, Irta je imela s sabo kar celo trgovino.
Skratka imela sem se zelo dobro, zato bom z veseljem prišla na naslednje srečanje.

1 komentar:

  1. Lepo, da ti je bilo všeč na srečanju ... lepo te je bilo spoznat tudi v živo ... srečanja in vse kar sodi zraven hitro pridejo v kri in zlezejo pod kožo ... ;o)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker ste si vzeli čas in obiskali moj spletni dnevnik. Vsi komentarji so dobrodošli.
Janja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...